Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествено осветяване на Християнския кръст

28 декември 2016, Сряда | 15:52 | прессъобщение

Тържествено освещаване на Християнския Кръст - пазител на Велинград, символ на обединението и вярата

В навечерието на най-светлия Християнски празник, Бъдни вечер, негово преосвещенство Константийски епископ Яков със свещеници от Велинград тържествено осветиха Християнския Кръст - пазител на Велинград, символ  на  обединението и вярата. С почетен караул се включиха представители на РК ,,Родопчани” - НС,,Традиция”.

Радост за всички нас е , че освещаването на новоизградения Християнски кръст става в навечерието на най-светлия празник Рождество Христово. Велинград е религиозно смесен район, гордеем  се   и неведнъж  сме доказали своята толерантност и че можем  да бъдем единни!”,

каза в  словото си кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.

На събитието присъстваха общински съветници, представители на общинска администрация, граждани и гости на курортния град. Под звуците на „ Многая лета”, символично в небето над Велинград, полетяха 7 бели гълъба. Краят на церемонията бе отбелязан с изпълненията на Женски народен хор при Представителен фолклорен  ансамбъл „Чепино”.

Инициативата за кръста е на Сдружението за развитие “Западни Родопи” – Велинград, с председател Пламен Ангелов и гражданския Инициативен комитет “Да поработим за Велинград”, начело със София Ключкова. Те получиха подкрепата на Община Велинград и кмета д-р Костадин Коев. За една година, с помощта на много дарители, доброволци и с щедростта на фирмите изпълнители на проекта, християнският символ вече е факт.

Тази година Велинград посрещна  Рождество Христово под светлините на християнския кръст, върху чийто постамент пише:

Спаси, Господи, Твоите люде и благослови достоянието си, като даруваш на православния български народ победи над враговете и запазиш с кръста Си Твоя народ”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени