Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза 108 години Независима България

23 септември 2016, Петък | 08:28 | прессъобщение

Велинград отбеляза 108 години Независима България

С тържествена церемония по издигане на трите флага- Националния трибагреник, знамето на Велинград и на Европейския съюз, бе отбелязана 108 годишнината от Независимостта на България. В 11 часа пред сградата на Община Велинград  празничен молебен за благоденствие на България отслужиха отец Иван, отец Антон и отец Ангел- от трите Велинградски църкви. 

„Нека всички ние черпим вдъхновение и бъдем горди от безценното историческо дело на нашите предци“, каза в словото си кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.

На празника присъстваха председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-председателят Ирина Шумарова, зам.- кметът Светла Томова, зам.-кметът Сегрей Кичиков, общински съветници и служители на общинска администрация. Получен бе поздравителен адрес от народния представител Димитър Гечев.

Празничната програмата продължи с парад-дефиле на Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий 1893” с диригент Димитър Лазаров и ръководител мажоретен състав Биляна Масларова и  благотворителен концерт под мотото „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца“ , който се проведе на площад „Николай Гяуров“. Средствата, които ще се съберат, са за шестгодишната Каролина Гогова, страдаща от детска церебрална парализа.

В празничната програма се включиха танцова формация от с. Дивотино, както и Сорина Богомилова и Радостина Йовкова- солистки от Национален Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“,  които със своите приказни гласове огласиха центъра на курортния град. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени