Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза Деня на народните будители

02 ноември 2016, Сряда | 15:26 | прессъобщение

Велинград тържествено отбеляза Деня на народните будители

С  празнично факелно шествие от  НЧ „ Васил Левски 1904“  до възпоменателната плоча на първото класно училище кв. Каменица, от 17:30ч. тържествено се отбеляза Денят на народните будители.  То бе поведено от Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ при НЧ „Отец Паисий1893“ с диригент Димитър Лазаров и ръководител мажоретен състав Биляна Масларова. 

Събраха се ученици, преподаватели, културни просветни дейци и  граждани. На честването присъстваха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Светла Томова, общински съветници, директор дирекция „ХСД“ Мариана Зинкова и служители на Общинска администрация. Благодарствен молебен бе отслужен от отец Иван и отец Александър.

 „В този празничен ден ние отдаваме заслужена почит към делото на поколения българи, допринесли за това да се запазят през годините гордият дух и националната ни идентичност.”, подчертав в приветствието си кметът д-р Костадин Коев.

Г-жа Мария Милова също държа слово от името на учителите доайени. Детски хор от ЦПЛР/ Център за подкрепа за личностно развитие/ Велинград напълни сърцата и душите на всички, като изпълниха химна на будителите.

 Присъстващите отдадоха почит  с поднасяне на венци и цветя. 

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени