Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Откриха детска площадка в ДГ „Радост“

21 октомври 2016, Петък | 18:52 | прессъобщение

Откриха детска площадка в ДГ „Радост“

През 2016г. със съдействието на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев , ДГ „ Радост“ спечели и реализира проект по ПУДООС- национална кампаня „За чиста околна  среда  сред  чиста гора- здрави и щастливи деца“. Целта на пректа е:  стимулиране интереса към двигателната дейност, развитие на двигателните качества, формиране на навици у децата за опазване на околната среда и включване на различни игри.  Изграден бе  детски спортен комплекс с  люлки, катерушка, тунел, мостчета за баланс и равновесно ходене, както и къщичка за занимателни и тематични игри, кошчета за разделно събиране на отпадъци.  

В проекта е залегнало създаването на подходяща образователно- възпитателна среда за формиране на  позитивна нагласа към природата , чрез еко практики на открито, тренинг с родители и пленер за детска рисунка. Децата с помощта на родителите ще се учат на озеленяване,  залесяване на храсти и дървета,  засаждане на есенни  цветя  и разсаждане на иглолистни дръвчета от намиращия се в двора на детската градина горски разсадник.

Проектът завърши  с  еко-спектакъл „Ние сме деца на планета Земя“.   Сред  присъстващите бяха зам.-кметът на Община Велинград  г-н Сегрей Кичиков, диектор дирекция „ХЦД“/хуманитарни и социални дейности/  г-жа Мариана Зинкова, старши специалист  от дирекция „ХЦД“ Илияна Гешева, родители, медии, гости и приятели. 

Публиката се наслади на децата с техните прекрасни творчески и артистични умения, претворени в един вълнуващ коктейл от музика, танци, багри и искрено детско настроение.  

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени