Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Открит е уран и във водата на Велинград

21 април 2017, Петък | 14:45 | общество

Открит е уран и във водата на Велинград

На 19 април в РЗИ – Пазарджик, постъпиха данни от мониторинговото наблюдение на ВКТВ – Велинград, за получени нестандартни резултати по радиологични показатели /естествен уран/ от проби питейна вода в три от водоснабдителните зони на регион Велинград /зона – Грашево, махала Мечо корито; зона – Св. Петка, Юндола, Пашово; зона – част от кв. „Чепино” и малка част от кв. „Лъжене” на гр. Велинград/, съобщават от здравната инспекция.

На 20 април директорът на РЗИ - Пазарджик разпореди предприемането на спешни действия от страна на доставчика на питейна вода за отстраняване на всякакъв възможен риск за здравето на населението.
Разпоредено е на ВКТВ – Велинград, незабавно спиране на водоползването за питейни нужди от проблемните водоизточници, осигуряването на достатъчни количество качествена питейна вода, отговаряща на изискванията на Наредба № 9 на МЗ и извършването на учестен мониторинг.
РЗИ – Пазарджик, извършва мониторинг на питейните води в област Пазарджик и до момента по показател „естествен уран“ не са констатирани отклонения./ Пазарджишка Марица.

                                                                        в-к "Марица"- Пазарджик

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени