Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Открит урок на ученици от ПГИТ

09 декември 2010, Четвъртък | 16:18 | образование

Предприемачески идеи в частното предприемачество

Открит урок на ПГИТ Алеко КонстантиновС часове наред обсъжданата тема "Предприемачески идеи в частното предприемачество" от учениците от паралелка "Предприемачество и мениджмънт" към ПГИТ "Алеко Константинов" намери израз в открития урок, проведен на 7-ми декември 2010 год. в голямата зала на община Велинград. Урокът под надслов "Предприемачески идеи в частното предприемачество" бе открит от Радослав Райчев, който разказа с няколко думи за предприемачеството, като цитира думите на Уинстън Чърчил, че предприемачеството е конят, който тегли каруцата. Повод за този открит урок бе не само да се популяризира предприемаческото мислене, а съвсем конкретен: Началото на един нов инфраструкторен национален проект, който да свързва магистрала "Тракия" с Гръцката граница и минаващ през Велинград.

Учениците от паралелка "Предприемачество и мениджмънт" разказаха за разработени техни проекти и събраната информация за работата на общината по инфраструкторни проекти, които са планирани да се осъществят, за свои идеи Велинград да стане още по-желана туристическа дестинация и да добие Европейски вид. Доста пректи децата са посветили за развитието на Велинград: Нов околовръстен път, Голф игрище, Етно комплекс, Велоалея, Паркове, Развитие на хотелиерството, Ледена пързалка, Рампа за скейтборд и ролери, Уникален природен феномен "Лепеница", Аква парк, Крепоста Цепина, Езерото "Клептуза", Язовир "Белмекен", Палеонтологично находище в село Дорково.

"Рано или късно тези проекти ще бъдат реализирани" каза в заключение Радослав Райчев. Общината работи по доста от тези проекти и тяхната реализация вече се вижда, за други ще се намерят предприемачи...
 

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени