Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Открита бе статуята символ на Велинград

01 септември 2018, Събота | 18:20 | прессъобщение

Официално бе открита статуята символ на Велинград „Царица Родопа”

Днес, в 11:00ч., на кръговото кръстовище на входа на града, кметът д-р Костадин Коев и зам.кметът Светла Томова, прерязаха лентата на  статуята-символ на ВелинградЦарица Родопа”.

Сферата, на която е стъпила и балансира „Царица Родопа”, символизира колелото на живота и променливостта на времето. Съдът с вода, който държи в ръцете си, е символът и богатството на Велинград- лековитата минерална вода. Движението на  тялото и ръцете й вкарва и приветства гостите на града. Трите Арки символизират връзката и обединението на трите села Чепино, Лъджене и Каменица в общ град Велинград. 
Тази прекрасна скулптурна композиция е дело на Любомир Добрев, арх. Рейнов и Нина Папазова и фирма „ ГД Джиро-17” с управител  инж. Петринка Драганова.
Официалното откриване  започна със приветствено слово от д-р Кодстадин Коев, в което той каза: „Отривайки днес това произведение на изкуството показваме, че Велинград не е спрял във времето, Велинград е жив и продължава да се развива. Велинград се преобразява!”

Участие в програмата взеха емблематичните за града ни Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Слънчевата Александра Туджарова рецитира  прекрасно стихотворение за Велинград. Под звуците на „Многая лета” символично в небето излетяха 70 гълъба.

Традиционно с хляб, сол и мед бяха посрещнати и официалните гости, които уважиха събитието: Негово превъзходителство, посланика на Кувейт Якуб Ал Атики, народни представители, зам. кметовете на община Велинград- Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, кметове на общини, председателят на ОбС Велинград Али Мареков, общински съветници, представители на туристическия бранш от Балканите и България, директори на общински предприятия.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени