Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Открита е обществена поръчка за Клептуза

17 февруари 2014, Понеделник | 16:28 | прессъобщение

Община Велинград откри обществена поръчка за Клептуза

Клептуза

Община Велинград откри обществена поръчка с предмет: ”Конкурс за Идеен проект - Визуализация за „Реконструкция и обновяване на съществуващи сгради и/или събаряне и изграждане на нови в същите петна,както и околното пространство,включващо двете езера на Клептуза (без парка) и прилежащата им територия, включително двата моста, осигуряващи достъп до тях”.

Целта на конкурса е придобиване на идеен проект, чрез конкуренция на визуално представени различни идеи. Във фаза Идеен инвестиционен проект - Визуализация,за осмисляне предназначението на територията(съгласно  действащите начини и режими на застрояване), разположението на елементите на градското обзавеждане, осветлението, както и архитектурния облик на съществуващите сгради и тяхното офункциониране- вплитайки традиция и бъдеще чрез обемно-пространствени решения .Желанието на  Община Велинград е емблемата на града- езеро Клептуза и в частност двете езера и сградният фонд, както и прилежащата им територия, да придобият европейски облик. В идеините планове няма да бъде засегнат единствено парка, реновиран по европейски проект през 2012-та година. Към идейният проект са включени и двата моста, осигуряващи достъп до езерата. С тази си стъпка администрацията, в лицето на кмета Иван Лебанов, има намерението да превърне огледалото на Велинград в туристическа атракция, място за  отмора и увеселение на гражданите, като превърне територията му в мултифункционална дестинация. В заданията по проекта са използване на естествения релеф на терена и природните му  дадености за превръщането му в атракция. Администрацията предлага и награди за най-добър проект, заявленията за които се подават  в срок до 16:00 на 22-ри април2014г., а желаещите могат да получат повече информация на  www.velingrad.bg.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени