Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Отново на върха

21 февруари 2017, Вторник | 14:41 | образование

Отново на върха

Едно от задължителните условия по пътя към върха е доброто образование. Важно е човек да има ясна цел, да знае какво иска да постигне и как да го направи. Необходимо е да може да говори с хората на техния език и да ги разбира, да ползва знанията си, да се адаптира към промените и новостите, да може да създава контакти.  Така, вървейки по стълбицата нагоре, учениците от девети, десети и единадесети клас на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” - Велинград, с интензивно изучаване на немски език, участваха в националното състезание, организирано от издателство „Клет“. Интересът към състезанието сред учениците от 9-ти и 10-ти клас бе голям, защото младежите знаят, че всеки овладян нов език отваря нови хоризонти, осигурява безброй възможности. Езикът е богатство. Той се учи всеки ден, малко по-малко, с много упоритост и постоянство.

На 3-ти декември 2016 г. бе проведен вътрешно-училищният кръг на състезанието. До националния му кръг, който се проведе на 28.01.2017г. в София,  достигнаха само три ученички  - Теодора Таслакова -9 -ти клас, Марина Гончева-10-ти клас и Величка Чорбова-11-ти клас. Проведе се в условията на сериозна конкуренция - ученици от престижни езикови гимназии и други елитни училища в страната. Сред всичките 49 участника в състезанието, Теодора Таслакова  спечели първо място с най- висок резултат - максимален брой точки

С това престижно класиране за пореден път екипът на училището доказа, че обучението по немски език в СУ„Св.св. Кирил и Методий“ е на много високо ниво.                                           Нашите ученици имат дързостта да вървят към успеха, имат знанията, които ще им помагат по пътя, имат състезателния дух и желанието да бъдат сред първите.

Резултатите вече са факт – отново на върха!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени