Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Отстранена е тежката авария на сондаж „Мизинка”

15 септември 2017, Петък | 13:35 | прессъобщение

Отстранена е тежката авария на сондаж „Мизинка”

През 2011 година с Решение № 28 от 04 февруари, Министерството на околната среда и водите предоставя  на Община Велинград безвъзмездно за управление и ползване за срок от 25 години находище на минерална вода „Велинград-Каменица”. Състоянието на водовземните съоръжения към днешна дата е в окаяно състояние, като с най-много компрометирани участъци и загуба на гореща минерална вода от надземното оборудване бе сондаж №3 „Мизинка”.


Въпреки силно компрометираното съоръжение и загубата на гореща вода до момента не са били  предприемани никакви ремонтни дейности.  В средата на месец юли 2017 година той аварира и загубите на гореща минерална вода достигнаха 80%. Наета фирма от Община Велинград, която е специализирала в ремонтни дейности на сондажи и екип от общинска администрация Велинград извършиха ремонтни дейности на аваририралия сондаж. Множеството пробиви в надземната част на водоземното  съоръжение  бяха напълно ремонтирани, като са подменени  спирателните кранове и тръбна разводка. Към настоящия момент градските чешми и ползвателите на горещата минерална вода имат достатъчен дебит за нормалното си потребление. Също така, имотът, отреден за озеленяване около сондаж №3 „Мизинка”, е благоустроен, като предстои затревяването му и засаждане на дръвчета, които да засенчват градските чешми в горещите летни дни, намиращи се в непосредствена близост до сондажа.

Приоритет на Кмета Коев е въвеждането на всички водовземни съоръжения от находището на минерална вода в нормален режим на работа, което ще осигури достатъчно минерална вода, както на градските чешми, така и на другите ползватели.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени