Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ще бъде отворен изпускател на язовир Батак

09 юни 2014, Понеделник | 12:13 | прессъобщение

На 11-ти юни ще бъде отворен основният изпускател на язовир Батак

„НЕК“  ЕАД -„Язовири и каскади“ уведомява, че в рамките на провеждания годишен технически преглед, ще се извърши подробно отваряне на основния изпускател на яз. Батак. Манипулацията ще се проведе на 11-ти юни 2014 във времето от 9.00ч. до 16.00 ч.С оглед спазването на изискванията за безопасност са взети всички мерки за осигуряване проводимостта на речното корито на р. Мътница и част от р. Чепинска, както и превантивни мерки за недопускане на хора, животни, техника и  др. в заливаемите зони. Контролиращите органи  и засегнатите страни са уведомени за предстоящия преглед.

Коментари

Неконтролирано изпускане на язовир „Белмекен" доведе до опасност от наводнение за село Черна места. В резултат от това, реките Черна Места и Дрещенец почти излязоха от коритото си, а пътят, водещ към язовира, бе частично разрушен, както и малък мост по него. Тази ситуация доведе до мобилизиране на всички институции в Якорудско - Гражданска защита, общини и полиция - и започна изграждане на диги при заустването на реките.

#1 B-52 в Вторник, 10 юни 2014 13:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени