Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ОУ”Христо Ботев” Велинград - участник в Международно изследване

19 март 2014, Сряда | 07:51 | образование

ОУ”Христо Ботев” Велинград - участник в пилотната фаза на Международно изследване на уменията на учениците от четвърти клас по математика и природни науки /TIMSS 2015/

Изследването е сред най-авторитетните проучвания в света, организира се от Международната асоциация за оценяване на постиженията в образованието /IEA/и ще се проведе на 25-ти март 2014 година при нас.

 От нашето училище са избрани  IV”а” и  IV”в” клас, като за всеки ученик са определени тестови материали, включващи тестова книжка,въпросник за ученика и въпросник за родителите.За всеки учител, преподаващ математика и природни науки, е определен въпросник за учителя, а за всеки директор-въпросник за училището.Върху всеки инструмент е поставен уникален идентификационен етикет. За координатор е определен Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование.

Извадката за всяка страна е изготвена от организация Статистика Канада и е представителна на национално и международно ниво.Целта е да се осигури сравнимост на резултатите за всяка образователна система и статистическа валидност на изследването.

TIMSS отчита тенденциите в постиженията на учениците и изучава различията между националните образователни системи в повече от 60 страни,за да подпомогне подобряването на преподаването и ученето по света.От 1995 година то се провежда на всеки четири години, като обхваща ученици от четвърти до осми клас.

За първи път през 2015 година България ще участва в изследването при четвъртокласниците. В пилотната фаза на TIMSS 2015 страната ни ще участва с около 1 200 ученици в четвърти клас от 40 училища  .

Основното изследване ще се проведе през пролетта на 2015 година в 150 училища от България.Резултатите ще бъдат публикувани в края на 2016 година.

ОУ”Христо Ботев” Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени