Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Първите са първи във всичко"

13 април 2014, Неделя | 22:29 | образование

ОУ "Неофит Рилски" отваря врати за бъдещи първокласници

ОУ „Неофит Рилски“ отвори широко своите врати за да посрещне родители и деца – бъдещи първокласници. Приемствеността между детската градина и училището започва много преди вълнуващия първия  учебен  ден и се осъществява със срещи, разговори, участие в общи празници и събития. Месеците, преди раздялата с детската градина, предстоящото лято и новото начало на учебен процес, са един важен период за всяко дете. Загрижеността и вълнението на родителите, подкрепата на учители и възпитатели правят този преход  по-лесно преодолим за всеки малък ученик. Запознанството с бъдещия учител, откриването на класната стая и приятелите, с които ще се обучава и играе, са съществени за детския мироглед и спокойното преминаване в един нов за него свят.

Отчитайки всички особености в развитието на шестгодишните деца и характера на учебната дейност, учителката на бъдещите първокласници, г-жа Цвета Гергова, презентира свои идеи и даде насоки за бъдеща съвместна работа на родители, чиито деца посещават ЦДГ „ Еделвайс“.

Предстоят открити уроци, демонстриране на нови технологии (софтуерните продукти Envision и Jumpido)с настоящи ученици и включване на по-малките със забавни игрови елементи и приятни за тях дейности.

ОУ „Неофит Рилски“ работи по утвърдени проекти и талантът във всяко дете, възпитаник на училището, се открива и развива от доказани професионалисти в различни области и изкуства - музика, танци, театър, рисуване, желани професии, спорт.

Театралният клуб към училището, с ръководител г-жа И.Дебелушина, е в процес на подготовка за представяне на постановка, която ще зарадва малките деца и техните родители.

По традиция в началото на всяко лято стартира обучението по плуване – истинско преживяване с много игри и спортни занимания в басейна и спортните площадки. Финалът е състезанието „Златна рибка“, което поражда спортсменски дух, желание за бъдещи занимания с плувния спорт и воля за победа.

Правилната посока на заинтересованост  и грижи към постъпващите първокласници от  ръководството на училището и учителски колектив е оценена от обществеността и дава възможност на правилен избор от страна на родителите на учебно заведение. С радост и удовлетворение се приемат заявленията, които постъпват за записване на първите бъдещи ученици, направили своя избор за съвременно и иновационно  образование.

„Първите са първи във всичко“… така можем да дефинираме гостуването в училище и подаване на заявление от г-жа М.Белухова (професионалист в областта на Биологията и преподавател в ТИТ „А.Константинов“) и нейното внуче-бъдещ първокласник.

В навечерието на своя 125 годишен юбилей, ОУ „Н.Рилски“ приветства всички семейства от кв.Чепино и очаква бъдещите си възпитаници, за да се продължи традицията и запази духа на родното училище – с корени в миналото, с криле в бъдещето.

Цвета Гергова

Коментари

Интeлигентните хора вземат правилни решения. Добре е да се следват ...

#3 sluchaen в Сряда, 16 април 2014 19:54

ПЪРВИТЕ НЕ СЕ ЛИ УМОРЯВАТ ??? СЛЕД ТЯХ - ПОТОП ??? НЯМА ЛИ ДРУГИ ДАСКАЛИ ??? ВТОРИ, ТРЕТИ ??? ИЛИ - ЕДНИ ЗА РАБОТАТА, ДРУГИ ЗА ЧЕСТВАНЕТО ...ЩЕ ЗАГУБИТЕ ПЪРВИТЕ, АКО НЕ ИМ ОСИГУРИТЕ ПРИЕМСТВЕНОСТ ...ЖИВОТЪТ - ОСВЕН ПАРИ, Е И БИО-ЛОГИЯ ...ТАМ ПРОШКА НЕМА.

#2 Будител в Вторник, 15 април 2014 19:31

Лошо е когато след Първите НЯМА НИКОЙ ...МНОГО ЛОШО. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ПЪРВИТЕ - НО ДА АКТИВИЗИРАМЕ И ТЕЗИ, СЛЕД ТЯХ. ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ - ЕДНИ УЧАСТВАТ В МЕРОПРИЯТИЯТА, ДРУГИ - В ЧЕСТВАНИЯТА. ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ РАДОЯ. НЕКА ТЕЗИ ИСКРИЦИ ДА ЗАПАЛЯТ И ОСТАНАЛИТЕ УЧИТЕЛСКИ СЪРЦА !!! ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПЪРВИТЕ !!!

#1 Будител в Вторник, 15 април 2014 16:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени