Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Празници в ОУ "Неофит Рилски"

01 юли 2013, Понеделник | 13:24 | образование

Успешни изяви в ОУ "Неофит Рилски"

ОУ

Месец май – време  на протестното шествие на пролетта срещу сивотата на зимата, на разноцветни, празнични и слънчеви преживявания. Преливащ от събития е и животът в училище. Сезонната изпитна офанзива не засенчва забавно – развлекателния дух на впечатляващите ученически изяви. Ето как се заредиха в празничен майскo-юнски маратон мероприятията в ОУ „Неофит Рилски”:

 

  9 май – ден на Европа.      Каквосе случи на сцената в залата на читалището в Чепино?

 Един пътеписец ни разказва как с група пътешественици се отправят на виртуална разходка  с корабчето „Европа“ до Лондон. С тях неизменно е и оня балкански субект бай Ганьо, който вече е „европеец“(?!). Там те наблюдават състезанието „Стани богат“, в което състезателите ни припомнят на английски език много факти за Европейския съюз.

           Как българският национален колорит се вписва в европейския културен хоризонт – опитахме се да поразсъждаваме над това с песни, танци и интересни превъплъщения .  Участниците бяха впечатляващо артистични и забавни. А красивите мажоретки със своите два танца придадоха невероятна тържественост на събитието.                                                                                                                                          (Проявата, подготвена от Б. Деянова и Ив.Гушевилова, беше  по проект „Успех”.)

ОУ

24-ти май

 Венци, цветя и празнична музика на най- светлия български празник! Нашите пораснали първокласници изпратиха  първата си учебна година с весела програма, изпълнена с танци, песни и  забавни скечове,  в които взеха участие и по- големи ученици. В центъра на събитието бяха децата от 1”а”- електронен клас, които получиха първите си свидетелства.

31 май

Вълнуваща и емоционална е раздялата с първата учителка. Четвъртокласниците  подготвиха трогателно тържество и се сбогуваха с класните си ръководители  С. Маврова и Л. Църенска. Талантливите ни деца драматизираха, танцуваха и пяха. Сълзи от раздялата и букети с цветя направиха атмосферата уникална.

        Добре дошли в редиците на прогимназията! Вие сте нашата гордост!

ОУ

13, 14 и 15 юни    Национални педагогически четения

Учителите от нашето училище са компетентни и откликват на предизвикателствата на динамичното ни време. Тази година Велингрод стана домакин на Националните педагогически четения, организирани от Център по хуманна педагогика към СУ „ Св. Климент Охридски”. С разработки участваха преподавателите Веселка Аршинкова, Мирела Кузманова, Иванка Дебелушина и Нина Маврикова. Споделиха свои идеи от педагогическото ежедневие, новостите и широкото използвани на информационните технологии. Училището ни бе съорганизатор и спонсор. Събитието бе уважено от началника на РИО Пазарджик г-н Йордан Чалъков.

ОУ

14 юни  Откога чакаме мига, в който да кажем: „Завършихме учебната година!” В забавна новинарска емисия припомнихме моменти от  ученическите дни, поговорихме на английски, попяхме, потанцувахме и след този репортаж се приготвихме за плаж, като извикахме с цяло гърло любимата реплика: „Щастливо лято и весела ВАКАНЦИЯ-Я-Я ...”                                                                                          (Проявата, подготвена от Б. Деянова и Ив.Гушевилова, беше  по проект „Успех”.)

18 юни      Връчване дипломи на осмокласници

       Осмокласниците от випуск 2013 поеха по нов път. На 18 юни залата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий” бе препълнена от нетърпеливи родители и гости. Със сълзи в очите и радост в сърцата  учениците получиха своите дипломи. С театралната си изява направиха един незабравим празник. (Програмата бе подготвена от Ив. Дебелушина.)

       На добър час, мили деца! Бъдете силни и вървете само напред и нагоре! 

 

ОУ

Плувно лято.  По традиция всяка година децата от първи до четвърти клас са участници в Плувно лято. С огромно удоволствие усвояват първите умения на плувния спорт в ежедневни тренировки. В края на обучителния курс се проведе състезание "Златна рибка", в което децата показаха завидни постижения. Отличилите се бяха наградени, а едновременно с това всички получиха свидетелство за преминат етап на обучение по плуване. Ръководителите Цв. Гергова и Х. Вецов бяха удовлетворени от добре свършената работа и насочиха желаещите да продължат заниманията си в спортните клубове на Велинград.

След толкова положени усилия и вълнения можем блажено да се отдадем на ваканционни приключения и безгрижие! (Но все пак да прочетем и някоя книжка)

                                                                                                                                                                  В. Гушевилова

ОУ "Неофит Рилски"

Коментари

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!ИМАТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ УЧИТЕЛИ!

#3 в Петък, 05 юли 2013 22:31

Много съжалявам че трябваше да напусна това училище и този хубав клас 8а клас е номер 1

#2 в Вторник, 02 юли 2013 08:46

Наистина животът в училището кипи. Този маратон от изяви е целогодишен. Поздравления за чудесните деца и техните учители! Вече имаме идеи за нови и оригинални дейности през новата учебна година. Весела ваканция!

#1 Веселка Аршинкова в Понеделник, 01 юли 2013 19:06

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени