Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Първа стъпка в оздравителния финансов план

08 февруари 2016, Понеделник | 21:18 | прессъобщение

Първа стъпка в оздравителния финансов план

Като част от оздравителната програма на Община Велинград,на извънредно заседание, което се проведе на 8-ми февруари от 10:00 часа в голямата заседателна зала на Община Велинград, бе приет следният проект - Искане до министъра на финансите за финансово подпомагане на Община Велинград под формата на безлихвен заем от централния бюджет на Република България, за сметка на изравнителната субсидия за второто полугодие на 2016г.

Предложението бе внесено в Общински съвет Велинград от кмета на града д-р Костадин Коев и е първото от решенията, относно справяне с тежкото финансово състояние на Община Велинград, което не позволява адекватното обслужване на текущите и дългосрочните задължения, както и наложения запор на банкова сметка на Общината. Чрез отпускането на безлихвен заем от Министерството на финансите, Община Велинград се надява, че ще облекчи обслужването поне на текущите задължения в краткосрочен план.

Общинските съветници гласуваха с 26 гласа „ЗА“ предложената точка от дневния ред. Позицията на кмета, че средствата ще бъдат достатъчни, за да се покрият разходите на първо време и да не пострадат най- вече детските градини.

“Знам,че решенията, които ще предложим, ще са тежки и непопулярни, но това е наследството, което сме получили от г-н Лебанов и неговия екип. А ние сме отговорни хора и няма да оставим града и общината да трупат нови задължения и да имаме негативен имидж във финансовите и инвеститорски среди“-

сподели още г-н Коев.

  Градоначалникът увери всички граждани на Община Велинград, че неговият екип разработва цялостна оздравителна финансова рамка през настоящия мандат, за да успее да изчисти значителна   част от дълговете и да подобри като цяло финсовата дисциплина в публичните дейности, финансирани от общината.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени