Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Палестински танцов състав във Велинград

19 март 2010, Петък | 12:13 | прессъобщеине

Община Велинград - домакин на концерт на Палестинския танцов състав „Зовът на земята“

Община Велинград   Министерство на културата на Република България, Посолството на Държавата Палестина в София и Община Велинград организират Тържествен концерт на Палестинския танцов състав „Зовът на земята“, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград.. Културното мероприятие е насрочено за 23 март 2010 год. от 18.00 часа в ОНЧ „Отец Паисий“. Концертът се организира във връзка с Деня на палестинската култура в България – 13 март и Палестинския ден на Земята – 30 март.

   Участие ще вземе и «Мъжка фолклорна група» при Читалище “Св.св.Кирил и Методий“ – гр.Велинград. За желаещите да присъстват на мероприятието, входът е свободен.

    Община Велинград поддържа много добри партньорски взаимоотношения с Посолството на Държавата Палестина у нас. През изминалата година нейният посланик Негово превъзходителство Ахмед Ал Мадбух, неговият Първи секретар Зохаир Саид Ел Ахауи и отговарящият за културните въпроси и връзките с обществеността на Посолството на Палестина Имад Сабри Бадер посетиха родопската община и останаха очаровани от природните й дадености.

   Още тогава двете страни се договориха за обмяна на опит в сферата на културата, като първата съвместна проява бе гостуването на палестински фолклорен състав и етнографска изложба по време на Велинградските културни празници. Тогава бе презентирана и най-новата книга на известния палестински писател Махмуд Даруиш.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени