Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Парад-дефиле на духови оркестри

07 юли 2014, Понеделник | 10:47 | прессъобщение

Парад — дефиле на духови оркестри и мажоретни състави подготви сцената за големия ден

Ден преди официалното откриване на „Велинградски празници на културата“ велинградчани и гостите на града ни имаха възможността да наблюдават уникален концерт спектакъл на духови оркестри с мажоретни състави от Велинград, Ловеч и Враца. Истинска еуфория за присъстващите бяха великолепната хореография на мажоретните състави и перфектните изпълнения на оркестрите. Концертът стартира с парад — дефиле, а продължителността му бе два часа. На сцената съвместно с велинградския оркестър пя и голямата надежда на Велинград Мариам Маврова. Изпълненията на различните състави бяха от всички музикални области- от неостаряващото изпълнение  „Дим над водата“ до мелодичното и вечно „Едерлези“, редица възрожденскии народни песни под съпровод на саксофони и барабани. Духовите оркестри слязоха от сцената на площад „Николай Гяуров“ бурно аплодирани от цялата публика.

Община Велинград благодари на духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ при НЧ „Отец Пайсии“ с художествени ръководители Димитър Лазаров и Биляна Масларова. Администрацията изказва и своите благодарности към гостуващите състави от Ловеч и Враца и специално на своите спонсори- изворна вода „Бачково“, хотел „Роял СПА“, БЛЦ „Камена“,  фирма „ДАВ“ ЕООД и Обединена българска банка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени