Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Коев с цялостна визия за парка Клептуза

10 август 2016, Сряда | 12:26 | прессъобщение

Кметът Коев с цялостна визия за парка Клептуза

Сред най-забележителните, атрактивни и предпочитани кътове за отдих и разходка както за туристи, така и за граждани на Велинград, е най-големият карстов извор на Балканите- „ Клептуза”. Едноименният парк, живописната  природа с двете си езера, е един от символите и гордостта на Велинград.

   Близо 20 години  този красив парк е бил занемарен  и видът му е окаян и неприветлив. Още по време на предизборната програма по отношение на парка и двете езера беше предвиден специален статус. Това беше един от акцентите, както в програмата на самия градоначалник /тогава само кандидат/, така и в предложената управленска програма. Лошото финансово състояние, наследените проблеми в управлението на града, може би създава впечатлението, че тази част от програмата е забравена!?  Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев апелира към гражданите за търпение и разбиране, защото няма как всички проблеми, натрупвани с години в „Клептуза”, да бъдат решени в кратки срокове.  Г-н Коев съобщи, че след приключване на туристическия сезон, ще започне почистване на езерото и парка „Клептуза”. Ще бъдат разгледани  и взети мерки и за незаконното строителство там, ще бъдат обсъдени и възможностите чрез европейско финансиране и собствени приходи „Клептуза“ отново да върне славата си на едно от най посещаваните места във Велинград.

„Разбирам, че всички искаме градът ни да е приветлив, подреден и осветен с чисти и нови улици, да нямаме проблем с водоподаването, езерото „Клептуза“ да е най-хубавата зона за отдих за граждани и гости на града, но за постигане на видими резултати ни чака много работа. Благодаря на общинския съвет за подкрепата и разбирането на проблемите на града и общината. Това, което сме приели като програма се реализира, макар и с по бавни темпове, но в рамките на мандата програмата ще види пълната си реализация“

- сподели д-р Коев.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени