Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът подписа договора за парковете

09 юли 2010, Петък | 14:32 | прессъобщение

Договорът за обновяването на парковете във Велинград бе подписан

ПаркСлед успешно приключила процедура за избор на изпълнител по проект  „Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград” по ОП „Регионално развитие”, кметът на Велинград Иван Лебанов подписа договор със Сдружение „Еко Велинград“– гр. София. Средствата се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие, като проектът се извършва по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за подобряване на градската среда”.

Дейностите, които са предвидени в проектното предложение, са свързани с рехабилитация и благоустройство на парковите зони, места за отдих и зелени площи на територията на град Велинград, осигуряване на достъп на хора с увреждания, реновирани пешеходни направления, изграждане на нови и реконструкция на съществуващи детски площадки, както и подмяна на парковото и улично осветление, които трябва да приключат  до 21 октомври 2011г.  Чрез проекта ще бъдат озеленени 95 000 кв.м зелени площи и 3 900 кв.м  пешеходни направления. Внего са включени са парковете "Клептуза", "Двореца", "Вельова баня", Централният градски парк, паркът срещу къщата на Николай Гяуров, градинката "Финансовото", градинката "Еделвайс", пешеходните направления на ул. "Димитър Благоев", ул. "Братя Маврикови", ул. "Бачо Киро" и ул. "Стефан Попов". 

Подписването на договора е успех, който бе постигнат  благодарение на усилията на Общинска администрация. Подобряването на градската среда е един от приоритетите, по които работи ръководството на Велинградска община в интерес на гражданите и гостите на „СПА-столицата на Балканите и на България“, коментира кметът Иван Лебанов.

Коментари

Браво! Въпреки разни игрички, за които се говореше, ще се осъществи този проект. Дано бързо се осъществи този проект, ще придаде съвсем друг вид на града!

#4 Spas в Понеделник, 12 юли 2010 21:47

Браво на Кмета и Администрацията.Много добра работа хората са много доволни.УСПЕХ

#3 maria в Понеделник, 12 юли 2010 18:14

VIDQHTE LI BE NEVERNICI!KMETA NI6TO NE PRAVEL,NI6TO NE STAVALO V TOZI GRAD!SPUKA LI VI SE O6TE EDIN BALON?ETO VI I TWRGOVSKA,ETO VI I OZELENQVANE,ETO VI PARKOVETE,ETO VI OSVETLENIETO -NALI VSE PLUETE PO KMETA!POKAZA LI VI KAK SE RAKOVODI-SAS ZAMAH-EVALA KMETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SEGA DA VIDIM DEPUTATA DASKALOV KAKVI STE GI SVARSHI????????????

#2 SPIRO в Петък, 09 юли 2010 23:34

Браво кмете! Най-после някой да се сети, че трябва да дадеш нещо на тия туристи, ако искащ да ги има. Те това търсят-спокойни паркове и приятна обстановка! А не заведения и шум!Надявам се граът ни да блесне, защото е хубав и си го обичаме! С уважение!

#1 лубка в Петък, 09 юли 2010 14:49

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени