Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Първа копка“ на нова детска градина в Драгиново

09 септември 2018, Неделя | 22:39 | прессъобщение

Цветан Цветанов и д-р Костадин Коев направиха първа копка за изграждане на нова детска градина в с. Драгиново

Цветан Цветанов и д-р Костадин Коев  направиха първа копка за изграждане на нова детска градина в с. Драгиново

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ  и председател на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов, кметът на община Велинград  д-р Костадин Коев и кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, направиха „Първа копка“ на нова детска градина „Пролет“  в с. Драгиново.

До момента децата се помещаваха в дървени бараки на 38 години, които  са опасни и в окаяно състояние.  С помощта на Правителството и поет ангажимент на г-н Цветанов, през 2015 година, този проект вече е в изпълнение. Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв. и трябва да приключи в срок от 12 месеца.

Пред събралите се хора г-н Цветанов изтъкна, че новата детска градина ще бъде перла сред строителните работи във Велинград. Благодари на д-р Костадин Коев и Бисер Маджиров за неуморната работа която полагат за постигането на видимите резултати.  Сподели още, че  последните 3 годинив  община Велинград са инвестирни 24 милиона лева по различни оперативни програми.

Градоначалникът от своя страна благодари за подкрепата от държавата и лично от г-н Цветан Цветанов, като му връчи плакет по случай 70 годишнината на Велинград за заслуги в развитието на Велинград. 
 

На събитието присъстваха още народните представители Димитър Гечев и Сегрей Кичиков, председателят на ОбС Велинград Али Мареков, общински съветници,зам.-кметът Исмаил Моллов, кметове на кметства, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, директорите на детските градини във Велинград, служители на общинска администрация, много граждани и гости.

Възпитаниците на ДГ „Пролет“, талантливите и гласовити „звънчета“ от ДЮВИШ „Звънче“ и мъжка фолклорна група при НЧ „Васил Левски 1904“ зарадваха присъстващите с изпълненията си.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени