Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Еднократна помощ за първокласници

02 юли 2013, Вторник | 07:51 | прессъобщение

Първокласници ще получат еднократна помощ от 250лв.

Сградата на Община Велинград

Всеки първокласник, с право на помощ,записан в държавно  или общинско училище през учебната 2013-2014год. ще получи еднократна помощ от 250 лв.Средствата се дават за покриване на част от разходите на първокласниците в началото на учебната година.Размерът на помощта е определен с ПМС № 135 от 21 юни 2013г. и се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право на помощ имат семейства, чийто деца за първи път са записани в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350лв. До края на септември, след записване на детето в първи клас , се подава молба-декларация в дирекция „Социално подпомагане“, като се прилагат и придружаващи документи, изискани от дирекцията.

Коментари

Г-н blind man, имам три разкошни, възпитани и умни деца. За съжаление авторът им изплаща месечна издръжка общо 200 лв. Дам, известни са ми доводите - избора на партньор, неамбициозност, никой не ми е длъжен - абсолютно съгласна съм. Но - децата ми са желани, планирани, неслучайни. Животът е шарен, променлив, може би Вие утре ще имате нужда и същите тези мои деца ще подкрепят Вас. Това е смисълът да сме общност, държава, хора!

#3 silllveto в Понеделник, 23 септември 2013 09:19

Доколкото знам,и детските надбавки са вързани за тази сума. И не от в4ера... :? Щом 2-та, в семейството работите-бъди благодарен!!!!

#2 Бай Меси в Вторник, 02 юли 2013 12:02

В едно средноаритметично българско семейство с двама работещи родители брутният доход на човек е над определената граница от 350 лева. За кого отново бие камбаната- за децата на умните, работните и способните или ...??? Добре, че популизмът на червените кхмери не се е разпрострял и за второкласници и т.н., че жална им майка на онези с по-високите доходи, които ще финансират поредното деление на децата на България. С възмущение от баща на двама пълни отличници, победители в десетки областни и общински състезания по математика и български език, за които не е получена нито една стотинка детски надбавки или каквато и да било допълнителна помощ от държавата.

#1 blind man в Вторник, 02 юли 2013 08:05

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени