Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Вълнуващо пътуване до Германия

01 април 2016, Петък | 10:54 | образование

Вълнуващо пътуване до Германия

От 16-ти до 17-ми март 2016г.  театрална трупа „Звезди“, съставена от ученици от 11 „б“ клас от СОУ „Св.св. Кирил и Методий“  участва в театралния фестивал“JUST” 2016 в град Фридрихсхафен, провинция Баден – Вюртемберг, Германия.  

Фестивалът се проведе в два дни, в които бяха разпределени редица разнообразни по съдържание семинари, свързани с театралното изкуство. Те бяха съсредоточени върху похвати, които актьорите да използват в постановките си – импровизация, чувство за ритъм, реакции при различни ситуации и сцени, усещане и изиграване на емоционални сцени и съчиняване на текстове и рими. Тези семинари бяха ръководени от много добри специалисти в областта на актьорското майсторство от Германия и Холандия.

Като част от фестивала театралните групи представиха своите постановки. Българската група изигра своята пиеса “Снежанка и седемте джуджета” – в съвременен вариант на немски език. Актьорите бяха впечатлени от положителните отзиви от публиката, а преподавателите и организаторите на събитието-  от интересна интерпретация на познатата приказка. Освен, че бяха впечатлени от представянето им, немскоговорящата аудитория похвали и нивото на усвояване на немския език. А актьорите от своя страна бяха сърдечно посрещнати, чувстваха се изключително комфортно на сцената и бяха удовлетворени от представянето си там.

Театралната група беше ръководена от г-жа Василка Дамянова, а насоки за актьорската им игра получиха от Иванка Дебелушина. На пътешествието до Германия групата от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бяха съпроводени и от директора на училището – Ани Василева и заместник-директора – Венета Цанова, които имаха специална покана от организаторите на фестивала.

Актьорите, представили блестящо училището, града, областта и страната са: Венцислава Бормалийска, Никола Вардев, Лазарина Билярова, Зорка Шаламанова, Никол Балабанова, Никол Христоскова, Иванка Алексиева, Ванеса Димова, Илия Налбатски и Васил Сергев.

Фестивалът ще остане скъп спомен за нас, едно незабравимо преживяване, ценен опи и повод за гордост!

Материалът еизготвен от Зорка Шаламанова, Никол Балабанова и Венцислава Бормалийска от 11„б“ клас, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Велинград.

Коментари

Млади,красиви и безкрайно талантливи!!!!Гордеем се с вас!

#1 Дебелушина в Събота, 02 април 2016 15:19

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени