Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пътуващ семинар във Велинград

16 април 2015, Четвъртък | 18:57 | прессъобщение

Общинското ръководство – домакин на студенти от „Икономически университет Варна“

В момента тече традиционния пътуващ семинар за студенти от четвърти курс по специалностите „Бизнес икономика“, „Икономика на недвижимата собственост“ и „Икономика на строителството“. Възпитаниците са от Икономически университет Варна и пътуват по маршрута: Стара Загора- Велинград- Пловдив- Велико Търново, отново до Варна. Целта на семинара е запознаване на учащите се с работа на администрация в реално време, както и доближаване до съществуващите пред нея проблеми. Събитието се организира от катедра „Икономика и управление на строителството“ с ръководител ректора на университета професор доктор Пламен Илиев.

Младите и ентусиазирани студенти посетиха Велинград. Те разговаряха със зам.кмета Даниела Салкина и секретаря на общинска администрация Стоянка Кърпачева. Сред интересните теми за студентите бяха въпроси, отнасящи се до състоянието, проблемите  и перспективите за развитие на Община Велинград. Дейности, свързани с общинската собственост, реализирани проекти, както и важни такива в перспектива. Въпроси, касаещи еврофондовете и осигуряването на работни места за трайно безработните на територията на общината. На въпрос за заетостта, зам.кметът Даниела Салкина заяви, че бъдещето е в ръцете на младите и се надява да има повече и по-квалифицирани кадри в сферата на туризма. По отношение на инфраструктурните проекти Салкина допълни : 

Инвестиционния план на община Велинград е насочен в подготвянето на проекти за асфалтиране на улична мрежа,  реновиране на осветлението и изграждане на спортни съоръжения“.

Студентите благодариха за ползотворната и полезна среща, като  изказаха своето възхищение от природените дадености на китния родопски курорт.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени