Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пазете парковете!

13 октомври 2011, Четвъртък | 13:45 | прессъобщение

Не късайте цветя и храсти в парковете - те са на всички нас!

ПарковеОт няколко месеца Велинград и по-специално парковете и зоните за отдих придобиха европейски вид, след като бе реализиранпроекта „Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград”. В новата визия на СПА-стоицата на Блаканите и на България бяха включени знакови обекти, като парк „Клептуза”, парк „Двореца”, парк „Вельова  баня”, „Централен градски парк”, парка срещу къщата на Н.Гяуров ,  градинка „Финансовото”, зелена площ „Еделвайс”. С болка и тревога обаче трябва да отбележим, че в последно време зачестиха посегателствата над новоизградените паркове.  Нееднократно беше чупена декоративната ограда на парк „Клептуза”. Освен това неизвестни злосторници най-редовно по всички паркове  унищожават растителността. Цветята са или откраднати, или безсъвестно изкоренени и захвърлени.

Задължение на Община Велинград е с приключването на дейностите по проекта и предаването на парковете за поддържане от ЕКО ТИТАН ЕООД,  да организира контрол по опазването и поддържането им в състоянието им по проект за период от 5 г. С подобен тип действия тази задача става изключително трудна.

Уважаеми съграждани,

Парк ДворецаОбръщаме се към вас с молба всички заедно да опазим едно от най-големите богатства на Велинград, а именно неговата зеленина! Всички искаме да се разхождаме в красиви и добре осветени паркове, всички искаме децата ни да играят на чисти и обезопасени места, каквито бяха изградени в парковете! Затова нека проявим загриженост и опазим непокътнати парковете в името на по-доброто бъдеще. Защото изграждането им е първата стъпка, съхраняването им през годините е в ръцете на всички нас – тези, които най-много се радваме на изграждането на подобен тип места за отдих!

Нека докажем, че заслужаваме  европейската визия на парковете, за която толкова години всички копняхме!

Коментари

i ne trqbvali nie samite gragdani da si opazvame vsi4ko koeto e napraveno za nas kato vidi6 nqkoi da 4ypi i oni5tojava idi i mu s4ypi kyhata glava za6toto vsi4ko tova e na6e i trqbva da si go pazim

#8 в Четвъртък, 20 октомври 2011 21:16

И сега не разбрах има или не охрана в парковете? :? :? :?

#7 жжжжжжжаож в Неделя, 16 октомври 2011 15:09

По никакъв начин не би могло да се оправдае посегателството на гражданите над парковете и особено кражбите на люлки от детските площадки!!

#6 в Събота, 15 октомври 2011 20:04

Точно така, на бай Ганьо нищо не трябва да се прави, защото всичко ще съсипе и омаскари. Манталитетът ни е крадлив и затуй веднага и тук някой пита за крадене, а не за опазване на парковете.Прост народ, слаба държава!

#5 в Петък, 14 октомври 2011 15:39

И сто полицая да има , важно е манталитета ни и възпитанието ни ,а тях ние не ги притежаваме.Което е много жалко.Може би след 100 години -да ама сега НЕ.

#4 куция в Четвъртък, 13 октомври 2011 19:07

Колко открадна Лебанов от парковете? Той да си каже за да му олекне!

#3 в Четвъртък, 13 октомври 2011 14:45

Посегателствата зачестиха, защото момчетата, които пазиха парковете през лятото не получиха своите възнаграждения за свършената работа ! Сега те си взимат каквото им се подобава !

#2 KLL в Четвъртък, 13 октомври 2011 14:22

В Лондон във всеки парк има поне по един полицай, тук не само в парковете - НИКЪДЕ НЯМА!!!

#1 megalamer в Четвъртък, 13 октомври 2011 13:55

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени