Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГД „ Иван Вазов“ посрещна Баба Марта

02 март 2018, Петък | 19:45 | образование

Посрещането на Баба Марта в ПГД „ Иван Вазов“

Един от най-прекрасните  и любими празници, свързани с пролетта, е свързан с честването на  Баба Марта и закичването с мартеници. На всички е известна легендата за младите и хубави влюбени  Пижо и Пенда, които са вдъхновение за изработването на много мартенички с техния лик .

   В часовете по учебна практика, учениците от VIII и Xклас при ПГД „Иван Вазов“,с ръководител г-н Валентин Кадьов, с ентусиазъм се включиха в организирания от ЦПЛР-ОДК Велинград регионален конкурс

„ МАРТИЧКА“ и изработиха съвременна интерпретация на легендата, под надслов Виното Пижо подлудява, а Пенда разгневява!“.

Журито оцени оригиналността на изработката и  заслужено присъди първо място на учениците и ги награди.

По случай Националния празник на България- 3 март, в  ПГД „Иван Вазов“  цяла седмица бяха проведени различни мероприятия.

Осмокласничките  К. Божкова и Юл. Милева написаха литературно- исторически есета на тема „ Руско- турската освободителна война в паметта на днешните българи “.

Госпожа Ант. Нанкова организира и проведе вътрешно-училищно  състезание по тенис на маса между учениците от всички класове.

В навечерието на Националния празник на България, ученичките от VIII и IXклас, Б. Бекташева и М. Асенова чрез възторжената ода „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов, припомниха за величавите мигове на руските войници, румънските, фински воини, българските опълченци  и всички, които със своята саможертва са дали живота си за Свободата на България!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени