Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГД "Иван Вазов" с участие в Националната седмица на четенето

16 октомври 2016, Неделя | 21:51 | образование

ПГД "Иван Вазов" с участие в Националната седмица на четенето

За втора поредна година учениците от ПГД „Иван Вазов“ взеха участие в организираната от МОН Национална седмица на четенето / 10-14.10.2016г./ .

Инициативата стартира с  анкетата „10 причини да чета“, която учениците с ентусиазъм попълниха, но честно си признаха, че четенето не е приоритетно за тяхното свободно време. Естествено, предпочитат гледането на филми, като по- лесен и интересен  начин да добият представа за изучаваните произведения в училището.

През втория ден, определен като  Маратон на четенето, учениците  се насладиха  на творбите на Петко Славейков по повод 150- годишнината от рождението му и проведоха дискусия за проблемите в творчеството му.

Стартирахме и дарителска кампания сред ученици, учители и родители за обогатяване на училищния библиотечен фонд. Целта е да се провокира интересът на подрастващите към хубавата книга и да се привлече вниманието на обществото към проблема с липсата на интерес към четенето.

Водени от мисълта че „…четенето отваря врати и прави живота по- лесен“, нашите ученици посетиха  „Работилница за творческо писане“ в  СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с домакин РУО- гр. Пазарджик и се насладиха на таланта и уменията на техните връстници и  наистина осъзнаха, че "Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време - най-търпеливите учители“, според Чарлз Елиът.

 

 

                                                                        ПГД  „Иван Вазов“- гр. Велинград

Коментари

Само не разбирам защо онези двамата на първия чин на горната снимка се държат за главите... да не са ги заболяли от опитите да прочетат нещо?

#1 megalamer в Неделя, 16 октомври 2016 21:55

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени