Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГГС ”Христо Ботев” – училище с поглед в бъдещето

28 май 2010, Петък | 11:38 | образование

Репортаж за ПГГС по BTV

ПГГС Христо БотевВъв връзка с предстоящият ден на националните паркове – 29 май  и подкрепяйки идеята за популяризиране на идеята „Природата - наш втори дом” на 24.05.2010г в национален ефир по Btv в предаването „Тази сутрин” бе излъчен репортаж за ПГГС „Христо Ботев”-Велинград. Така цяла България видя снимките от не само богатия на дървесни и храстови видове дендрариум /над 300/, но и изключително добре аранжирания и поддържан с общите усилия на ученици и учители училищен двор-превърнал се в една от атракциите на Велинград.

Част от двора на ПГГСПГГС „Христо Ботев” (по мнения на хора свързали се с нас след предаването) е училище, което се отличава с „особен позитивен дух и енергична работа”. Имаше хора, които не можеха да повярват, че това са снимки от училищен двор..., но при нас в горската гимназия наистина е така – тук  не само се говори за екология и екологично възпитание, а всичко онова, на което учим учениците се подкрепя и с реални действия.

Една от нашите последни инициативи е почистването на м. Юндола  и прилежащия терен около основните пътни артерии.Това бе реализирано с участието и труда на ученици от 11-те класове  (членове на клубовете „Млад журналист”, „Млад европеец” и „Здрав дух в здраво тяло” по проект "Млади лесовъди - изграждането на младия лесовъд преминава през любовта към родината и родната природа", финансиран от ОП Развитие на човешките ресурси и ЕСФ/), техните ръководители и със съдействието на служители от УОГС „Юндола”. След приключване на почистването всички бяха учудени от големият брой чували с отпадъци, които се събраха...

Кое кара хората пътувайки да хвърлят през прозореца на колата си – чаши, бутилки, кутии от сокове или пък отивайки на излет сред природата да разтоварят боклука от вкъщи… - незнам, но е добре да не забравяме, че Природата е дом за всички!

Природните ресурси не са неизчерпаеми и от отношението ни днес зависи бъдещото УТРЕ!

инж.Надежда Шатърска-Ганчева
пом.директор и ръководител на клуб ”МладПриродозащитник”

Ето и снимките излъчени по Btv на 24 май 2010 година от двора на ПГГС “Христо Ботев”-Велинград

Коментари

Еххх горски нямате спиране. Браво, снимките са супер.

#1 Rdlk в Събота, 29 май 2010 01:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени