Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Коледно дръвче в саксия"

12 декември 2009, Събота | 23:07

Инициативата на ПГГС стартира в ОУ "Христо Ботев"

Смърчове   В слънчевия и все още топъл 11 декември в ОУ "Христо Ботев" стартира инициативата "Коледно дръвче в саксия", подета от ПГГС "Христо Ботев". Идеята на тази инициатива е да накара хората да се грижат повече за природата и в случая да се залесят фиданки на обществен терен. Възпитаниците на горската гимназия донесоха в двете сгради на основното училище фиданки обикновен смърч за всяка една паралелка от първи до осми клас. Фиданка имаше и за целия педагогически и непедагогически персонал на основното училище.

Ученици от ОУ Христо Ботев Велинград   Г-жа Роза Захова благодари от името на всички за получените фиданки в паралелките от първи до трети клас, а директорката Мариана Байлова благодари за чудесната възможност да се включат в инициативата "Коледно дръвче в саксия" и изказа радостта си, че вече и паралелките от четвърти до осми клас имат по една своя фиданка.

   Г-жа Драганова от ПГГС "Христо Ботев" запозна учениците с грижите по отглеждането на фиданките в саксии, даде ценни съвети на учениците, как да ги опазят, така че на пролет, когато извадят порастналите дръвчета от саксиите да ги посадят на подходящи места и оформят красиви зелени кътчета.

   Вижте част от подаряването на фиданки:

Get Adobe Flash player

Коментари

Спомням си смътно, че в трети четвърти клас ни бяха накарали да садим дръвчета някъде в парка около Двореца. Велинград трябва да пази своите паркове и постоянно да се залесява повече, защото това е едно огромно богатство! След 20 години тези дръвчета ще са порастнали доста и не само ще красят но и ще създават по-здравословен "климат". Браво!

#1 Spas в Неделя, 13 декември 2009 14:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени