Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ученици от ПГГС "Христо Ботев" гостуваха на Шумарска школа

19 декември 2015, Събота | 20:58 | образование

Ученици от ПГГС "Христо Ботев" гостуваха на Шумарска школа

От 30.11.2015г. до 04.12.2015г. ученици от 12-ти клас на ПГГС „Христо Ботев“ Велинград, бяха на учебна практика и обмяна на опит в побратименото горско училище Шумарска скола – гр. Кралево, Република Сърбия.

Там учениците разгледаха материалната база на училището и посетиха интересни обекти в Сърбия, свързани горското и ловно стопанство и с професионалното обучение на децата.

Първият обект, който учениците посетиха, беше в планината „Гоч“, която се намира в непосредствена близост до гр. Кралево. Там се намира учебно-опитна база на Белградския лесотехнически факултет, която е подобна на нашето УОГС „Г.Аврамов“ – Юндола. Тази база може да се ползвува за учебна практика и от учениците от тяхното училище. Нашите горски се запознаха с това какви растителни и животински видове има в планината „Гоч“.

Вторият обект беше Националния парк „Тара“, който се намира в близост до границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Там директорът на парка запозна учениците с историята му и с интересния му растителен и животински свят. Характерното за този парк е, че има естествени местообитания на мечки и диви кози. Учениците видяха и естествени находища на един интересен вид смърч – Picea omorica. Той е реликтен вид и ендемичен за Балканския полуостров.

Третият обект също беше много интересен – ловното стопанство “Ястребац“, което се намира близо до гр.Крушевац. То е много голямо по периферия. Използва се от учениците за учебна практика и за ловен туризъм. Там идват ловци не само от Сърбия, но и от други Европейски страни. Основният вид, който се ловува, е диво прасе.

Престоят беше много ползотворен, а сръбските колеги и ученици ще върнат визитата до края на учебната година.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени