Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГГС „Христо Ботев”, Велинград отпразнува Седмицата на гората

14 април 2016, Четвъртък | 16:07 | образование

Знакови участия на ПГГС „Христо Ботев”, Велинград по случай Седмицата на гората – месец април, 2016година

Седмицата на гората, която традиционно се провежда у нас през първата седмица на месец април, тази година премина под мото: „Подобри гората!”. В ПГГС „Христо Ботев”, Велинград, където се обучават бъдещите лесовъди и защитници на българската гора, бяха осъществени знакови участия в  мероприятия от национално ниво, посветени на Седмицата на гората.

На 25.03.2016г.във връзка с наближаващия професионален празник на лесовъдите се проведе традиционният за училището ни празник на професията. Включиха се всички ученици от гимназията, като най-малките /8, 9-а и 9-б клас/ участваха с направата на 15-минутна презентация под наслов "Защо избрах професията  „лесовъд"? По-големите ученици - от 10, 11 и 12 клас,участваха в състезание по горски многобой, което включваше пробег на трасе от 2 км по пресечен терен и пунктове по трасето, на които състезателите за време трябва да извършат разпознаване на дървесни и храстови видове, семена от дървесни растения, дървесни проби, следи и дири от дивеч. В друг пункт те демонстрираха уменията си да залесяват, а най-накрая показаха своята способност да работят с бензиномоторни верижни триони. Получи се атрактивно, емоционално и много оспорвано състезание!

Денят 25.03.2016 г. бе  пълен с много емоции, професионални знания, хъс за победа и удовлетвореност! Удовлетвореност от страна на участващите ученици и преподавателите-лесовъди, които са ги подготвяли и подготвят по различните лесовъдски дисциплини.

ПГГС "Христо Ботев "-Велинград, бе единственото училище ,представено със собствен щанд на международното изложение "Природа, лови риболов", проведено в град Пловдив от 31.03.до 03.04.2016г. Учениците, представили гимназията ни, са Саит Трампов и Димитър Димитров от 12-ти клас. След тържественото откриване на изложението Саит и Димитър бяха лично поздравени от зам.-министъра на МЗХ- Георги Костов, който сподели, че  очаква нашето училище да се включи и в изложбата по случай Седмицата на гората, която  се организира в сградата на Министерството на земеделието и храните в София.                

На 04.04. тази година в Стара Загора  се организира тържественото откриване на ”Седмица на гората – 2016”, на което присъстваха  директори на държавни предприятия, горски и ловни стопанства. Директорът на ПГГС „Христо Ботев”, Велинград, инж. Стефан Шулев,също бе сред официалните гости и взе участие в националното тържество по повод професионалния празник на лесовъда. Събитието бе открито от министъра на МЗХ – Десислава Танева и от изпълнителния директор на ИАГ –инж. Тони Кръстев.

Поредното знаково участие на ПГГС „Христо Ботев” в национално мероприятие, посветено на” Седмица на гората – 2016”, бе на 06.04.2016г. Гимназията  участва с изложба,организирана в сградата на МЗХ- гр.София . Официално изложбата бе открита от зам.-министъра на МЗХ –инж. Георги Костов и държавния секретар на Федералното министерство на прехраната и земеделието на Федерална република германия Д-р Роберт Клоос. За участието в изложбата на инж. Стефан Шулев –директор на ПГГС”Христо Ботев”, бе връчена грамота от  зам.-министъра на МЗХ –инж. Георги Костов.

На 09.04.2016г. ПГГС"Христо Ботев" бе домакин на инициативата "Лесовъд за един ден" по случай "Седмица на гората - 2016", чийто организатор бе РДГ- Пазарджик. Учениците от нашето училище с готовност и желание под ръководството на инж. Статева-експерт към ЮЦДП- Смолян и инж. Колчагова-експерт към РДГ-Пазарджик,участваха в многото и различни игри с ученици от 5-и клас от града ни. Показаха на по-малките ученици как се залесява, а също така дадоха и урок по залесяване на народния представител Димитър Гечев и  на кмета на Община Велинград - д-р Костадин Коев, които с желание се включиха в този атрактивен и полезен урок.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени