Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледен базар на фиданки

21 декември 2009, Понеделник | 15:40

ПГГС откри базара "Коледно дръвче в саксия"

Пиано ОДК Велинград   Днес, 21 декември, от 11 часа бе открит коледния базар към инициативата "Коледно дръвче в саксия" на ПГГС "Христо Ботев"-Велинград.    Базарът се намира срещу ОНЧ "Отец Паисий" и от днес до 23 декември включително, от 11 до 14 ч. ученици и учители от горската гимназия ще предлагат фиданки от смърч на символичната цена от 5 лева. Идеята не е да се ползва дръвчето за коледна елха, а да накара гражданите да се замислят за световни процеси, най-вече глобалното затопляне.

   Всеки сам може да се погрижи да отгледа през зимата фиданката от смърч и на пролет пак с помощта на местното горско училище да я засади в своя двор, на общесвтено място или другаде. С това ще даде своя малък принос към балансиране на нивата на въглероден двуокис в атмосферата.

   Емил Карабельов, Красимир Бабачев и Борис Ямаков, заедно с учителките Вергиния Иванова и Анна Чечева бяха първите от горската гимназия, които сложиха старт на коледния базар. Припомняме на нашите читатели, че на 23 декември от 13 ч. в бизнес центъра ще се проведе търг на две коледни фиданки.

   Вижте обстановката на "щанда за фиданки":

Get Adobe Flash player

Коментари

Radvam se 4e ima takava iniciativi.Uspex priqteli.

#1 irka в Сряда, 23 декември 2009 19:13

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени