Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГГС отново представи достойно общината

12 май 2010, Сряда | 12:13 | образование

ПГГС”Христо Ботев” отново представи достойно община Велинград

Ученици от ПГГС, учставали в многобояВ дните 8-10 май 2010 година се проведе национално състезание по горски многобой.То бе организирано от МОМН и РИО-Монтана, а домакин  беше Лесотехническа професионална  гимназия – гр.Берковица. Участваха осем отбора - Берковица, Банско, Велинград, Чепеларе, Русе, Тетевен, Хасково и за първи път тази година имаше и отбор извън пределите на България. Това беше отбора на Шумарската школа в Кралево, р.Сърбия.

Отборът на ПГГС”Христо Ботев” бе в следният състав:
     1. Владимир  Терзиев-капитан на отбора
     2. Димитър  Ковачев
     3. Муса  Кязъм
     4. Красимир  Благоев-резерва

Състезанието  се проведе в два етапа, които  включваха следните пунктове:

Първи етап: залесяване на иглолистни фиданки, ловна стрелба-дисциплина”Трап”, разпознаване на гъби, насекомни вредители, повреди и следи от птици и бозайници, разпознаване на дървесни клонки, семена и проби и спортен риболов.

Този  етап се проведе в местността Ашиклар /на 2 км от гр.Берковица/ и включваше  преминаването през отделните пунктове и пробягване на трасе в пресечен планински терен -2км.

В този етап момчетата от отбора на ПГГС „Христо Ботев”-Велинград завършиха  на второ място след домакините от Берковица и следвани от отбора на Тетевен.

На  колегите от всички комисии, които съдийстваха  в петте пункта от този етап направи  впечатление добрата подготовка и професионализма на момчетата от Велинград, които в етапите на разпознаване бяха най-добри.

Вторият етап включваше следните три пункта: поваляне, окастряне, разкройване и кубиране на иглолистно дърво, подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа и прецизно рязане на шайби. След  приключването и на този етап се оформи крайното отборно и индивидуално класиране.

Нашият  отбор зае престижното трето място, като получи купа, бронзови медали  и много предметни награди осигурени от Щил. В индивидуалното класиране от всичките 24-ма участници нашите момчета са на второ, четвърто и единайсето места, както следва:

На  второ - Муса Кязъм, на четвърто - Владимир Терзиев и на единайсето - Димитър Ковачев. Гордеем се с достойното представяне на Муса, Владимир и Митко и им желаем успех  в предстоящите кандидат – студентски изпити.

инж.Надежда  Шатърска-Ганчева
пом.директо на ПГГС”Хр.Ботев”


Коментари

:y :L nqma takova drugo daskalo :y :y :y :y :y :y :y :D

#2 в Четвъртък, 15 декември 2011 01:49

Браво момчета!

#1 Viara в Сряда, 19 май 2010 14:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени