Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посещение от Сърбия в ПГГС

29 септември 2009, Вторник | 19:09

Сръбски ученици посетиха Велинградската гимназия по горско стопанство

ПГГС посещение от Сърбия   На обмяна на опит в ПГГС "Христо Ботев" - Велинград пристигна група от шестима ученика от 11 до 12 клас с двама техни преподаватели от Шумарската школа, град Кралево, Сърбия. Групата е отседнала в базата на Лесотехническия институт и за една седмица има твърде интересна програма. На 28 септември от 13:30 ч. сръбските ученици заедно с преподавателите си, посетиха два учебни часа: Час по учебна практика по ловно стопанство в 9 клас с преподавател инж. Невена Димова; час по дендрология с инж. Ани Чечева.

   Днес, 29 септември Шумарската група е посетила Банско с изкачване до хижа Дамяница. Учениците също така са видяли Байкушовата мура и резерватът на мечките.

Ученици от Сърбия в ПГГС "Христо Ботев" Велинград   Утре, 30 септември, те ще разгледат Бачковския манастир и Природонаучния музей - Пловдив. На 1 октомври е предвидена среща на преподателите от школата с кмета Лебанов. По същото време учениците ще присъстват на практически занятия по геодезия и защита на гората. Ден по-късно ученици от ПГГС "Христо Ботев" ще проведат учебна практика по лесовъдство и механизация на горското стопанство в местността Юндола. На нея, разбира се, ще присъстват и учениците от Шумерската група. Това ще бъде един прекрасен финал на наученото и видяното във Велинград и уточняване на следващата среща, а тя вече ще бъде в Кралево, за където ще заминат ученици от 11 и 12 клас от Велинградската гимназия.

Вижте кратко видео на част от проведените уроци:

Get Adobe Flash player

Коментари

VSI4KO DOBRO NA NEZABRAVIMIA TEXNIKYM I VSE TAKA NAPRED

#3 в Понеделник, 19 март 2012 22:56

Страхотно училище!Аз съм бивша възпитаничка и често посещавам сайта на гимназията и не спирам да се удивявам как в тези не леки условия не спират да работят на пълни обороти и непрестанно обновяват нещо по училището.Парка им е прекрасен!БРАВО!!!Успех и здраве на всички учители и ученици.Вие сте пример за за останалите училища!

#2 Viara в Сряда, 30 септември 2009 09:18

Браво на горския техникум, не спират да се развиват! Поздрави !

#1 Rdlk в Вторник, 29 септември 2009 20:57

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени