Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Учебната година в ПГГС „Христо Ботев” бе открита

18 септември 2011, Неделя | 18:44 | образование

На 15.09.2011г. тържествено бе открита новата учебна година в Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”

Откриване на учебната година в ПГГСНа 15.09.2011 год. тържествено бе открита новата учебна година в Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”, Велинград. Официални гости на тържеството бяха: Георги Янчев – зам.-кмет на община Велинград и инженерите Катя Метанова и Ана Чечева – бивши дългогодишни преподаватели в гимназията.

 

В ранната слънчева утрин десетки ученици и техните родители от различни краища на България изпълниха училищния двор, очаквайки с нетърпение да се запознаят с новите си приятели и учители, защото въпреки демографската и икономическата криза интересът към специалностите, които предлага гимназията, не е изгубен. Нещо повече – през тази учебна година за първи път в училището ще се обучават ученици в осми клас – специалност Горско и ловно стопанство.

Поднасяне на цветяСлед издигане на българския флаг под звуците на химна на Р. България, прозвуча европейският химн, на чийто фон в небесата полетяха балони. Последва „Жив е той жив е!” и Методи Сергеев Методиев - ученик от 10б клас поднесе букет на паметната плоча на патрона на училището Христо Ботев. За приповдигнатото настроение на празничният ден много допринесе ритуала по залесяване на поредното дръвче в алеята на знанието и мъдростта в ПГГС ”Христо Ботев”. Един ритуал изпълнен с много емоция и изразяващ отношението на ученици и учители към Природата и нейното Залесяване на дръвчесъхранение защото  именно дървото е символ  на живот и въплъщава съюза между земята, в която впива корените си и от чиито богатства се храни, водата, която всмуква и отделя, въздуха в който протяга листата си и огъня на слънцето, под който расте. Двама от най-малките ученици-настоящи осмокласници Станимир Станчев и Костадин Неделчев, водени от зрелостника Мартин Палийски осъществиха тържественото залесяване под звуците на „Хубава си моя горо!

С топли приветствени думи на директора на гимназията – инж. Стефан Шулев към гости, ученици и учители, г-жа Цакова - най-дългогодишният преподавател в училището удари първият звънец и преля с менче вода, за да бъде учебната 2011/2012 година успешна, спорна и ползотворна!

Коментари

От Кирил и Методий няма ли инфо за първия учебен ден

#1 бившия в Понеделник, 19 септември 2011 21:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени