Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Споделен опит от Сърбия

15 октомври 2009, Четвъртък | 17:08

Учениците от ПГГС, които наскоро се завърнаха от Сърбия споделиха опита си

Учиници от ПГГС дръвчета   Група момчета от ПГГС "Христо Ботев" - Велинград, заредени с много преживявания, впечатления и знания се върнаха съвсем скоро от гр. Кралево, република Сърбия. Съби Събев, Георги Воденичаров, Муса Кязъм, Валентин Карадалиев, Красимир Благоев и Борис Ямаков заедно с техния ръководител инж. Христо Белухов и техническия помощник Румен Люгов бяха на обмяна на опит в шумарската школа в Сърбия. На кратка среща днес, 15 октомври, облечени в зелени тениски, които са получили като подърак от сръбската гимназия, те разказаха малко повече за тяхната визита в Сърбия.

   С нескрита радост показаха различните дървесни видове и храсти, които са получили като подарък от един разсадник, който са посетили. Лирово дърво, обикновен кестен, гинкобилоба, два вида бук - в плачеща форма и в разноцветни листа, хибискус, хеба, конколорка - всичко това те ще посадят в дендрариума в училищния двор. И още един много ценен дар ще посадят - ендемитен вид смърч от род Пицея, който в цяла Европа се отглежда само в Сърбия.

   На всички ученици директорът на местната горска гимназия Стефан Шулев връчи удостоверения за участието им в проекта за обмяна на опит между училищата. Вижте видео от събитието:

Get Adobe Flash player

Коментари

Napravo sme nomer 1!

#5 Joro в Вторник, 20 октомври 2009 16:40

Впечатлен съм!!!Браво!Супер!На фона на цялата апатия и безхаберие в училищата в моето бивше училище все се случва нещо.Така беше и като учех там-винаги нешо правехме нашия клас...Тогава не го осъзнавах, но сега наистина съм горд с училището си.

#4 Frik в Неделя, 18 октомври 2009 17:00

Браво!Сигурно не е случайно, че за Горския техникум във Велинград /както си го знаем от преди/ се говори, че е най-елитното училище в бранша.Дано продължат с международните изяви, защото носят престиж не само за училището, но и за града ни!

#3 Вяра в Неделя, 18 октомври 2009 16:55

Ами супер, хубаво е, че са се поогледали.

#2 Spas в Събота, 17 октомври 2009 12:48

Браво на момчетата! Скромни и добри са, нека да им се случват още такива приятни неща!

#1 Надя в Петък, 16 октомври 2009 19:24

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени