Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГГС "Велинград" и Шумарската школа- Кралево обмениха опит

10 ноември 2014, Понеделник | 12:18 | образование

Ползотворна и качествена обмяна на опит в сферата на горското и ловно стопанство

В дните от 27-ми до 31-ви октомври 2014 год. в ПГГС „Христо Ботев“ -Велинград се проведе планирано обучение на ученици от Шумарската школа – гр.Кралево, р.Сърбия.Това е поредното гостуване на сръбски ученици по договорената между двете училища програма за обмяна на опит в областта на горското и ловно стопанство.При тази визита на сръбските колеги и ученици акцент бяха теми свързани  с ловното стопанство в България, по които се обучават нашите ученици.С голям интерес гостите разгледаха материалната база на училището ни и не пропуснаха да направят много снимки и да отбележат, че са впечатлени и респектирани от отлично оборудваните и онагледени кабинети.

За престоя си сръбските ученици и колеги взеха участие в мероприятия по таксация на дребен дивеч, участваха в наблюдение и подхранване на дивеч в оградена площ и имаха възможност да получат специален бонус – среща и обучение от един от най-големите специалисти в областта на лова и ловностопанските дейности - доц.Христо Михайлов – преподавател в ЛТУ-гр.София.

С огромен интерес премина и срещата с бивш възпитаник на гимназията ни- Димитър Тодоров, който с удоволствие сподели своя опит в отглеждането на различни породи  ловни кучета, показа своите ловни кучета и демонстрира ефективността от обучението им.

При посещението във фазанарията в ТП ДЛС „Тракия“ сръбските и български ученици можаха да видят и разберат много за съвременното изкуствено производство на фазани, яребици и кеклици, както и за тяхното развъждане, разселване и ловуване.

Интензивна, полезна и ефективна бе програмата за нас и учениците ни. Вие сте еталон за нас! Сърдечно Благодарим!“ - това казаха като се разделяхме и тримата колеги от р.Сърбия – Зорица Радованович, Милан Жаркович и Владимир Стойчич.

инж. Надежда Ганчева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

76 години безсмъртие
03 май 2020 | 15:52
Празничният 6 май 2020
06 май 2020 | 18:18

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени