Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден на солидарността отбелязаха в ПГИТ

30 април 2010, Петък | 19:37 | общество

ПГИТ

Слънчевият часовник в ПГИТНа 29 Април европейския ден за солидарност между поколенията бе отпразнуван по своебразен начин от ПГИТ "Алеко Константинов". В двора на училището си дадоха среща различни поколения - от най-малките 3-4 годишни до уважавани дами на възраст. Целта на тази инициатива бе да се насърчат разнообразни съвместни дейности, да се провокира интересът на обществото към темата солидарност. В двора на училището оживяха позабравени игри като: чилик, сляпа баба, пускам пускам кърпа.

Малки художници направиха красиви рисунки с цветни тебешири по асфалта, две ученички изписваха яйца по традиционната чeпинска тeхнология, а кулинарни изненади примамваха с вида си. На сладка раздумка около слънчевия часовник се събраха учители, бивши учители, гости, за да си поговорят за традициите, живота някога, професиите и приемствеността мужду поколенията. Един красиво отбелязан празник ще остави красиви спомени за съживени традиции от едно позабравено минало.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени