Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„От 3 села към СПА столица на Балканите”

29 февруари 2012, Сряда | 09:54 | прессъобщение

Заключителна част на голям проект

Среща по проект в ПГИТНа 27-ми февруари в ПГИТ „Алеко Константинов” Велинград учители и ученици, работещи по проектОпознавам и представям моя роден край” сложиха началото на заключителния му етап. Този проект с научен ръководител Фани Спасова стартира преди 4 години в Професионалната гимназия  в паралелката със специалност „Екскурзоводство”. Със свои познания, опит и помощ по проекта са се включили и учители от гимназията - Ели Гергова - класен ръководител на учениците от паралелката „Екскурзоводство”, Мариана Аршинкова, Таня Василева и Тодорка Ланджова и разбира се с голямото съдействие на Исторически музей Велинград.

Заключителният етап на проекта е под мотото „От 3 села към СПА столица на Балканите” и съдържа проучвания по Новата и Най-нова история на Велинград. По този повод на работещите по проекта ученици  от Надежда Ангелова - уредник в музея, бе подготвена и изнесена една изключително интересна презентация Щрихи от историята на чепинския край”. В синтезиран вид, много увлекателно г-жа Ангелова запозна учениците с акценти от историческото развитие на Велинград - от първите изследователи на Чепинския край, развитието на курортното дело в града, сведения за построяване и развитие на баните, за инфраструктурата на града, интересни факти за построяване на железницата, за просветата и културата в Чепинско през всички тези години…до получаването  на приза „Велинград- Спа столица на Балканите”.

Заключителният етап на проекта ще бъде с конкурсен характер, ще бъдат образувани групи, работещи по различни теми. Като краен продукт ще бъде отпечатана брошура, съдържаща целия труд на учениците по проекта, а най- изявените , с най-активно участие ще получат награди и сертификати.

 

Коментари

Поздрави за добрата работа на учителите и ученицте на ПГИТ"Ал.Константинов".За пореден път показаха,че в това училище се работи и се създават добри условия за развитие на потенциала на учениците.Не се учудвам,че то е едно от най-предпочитаните в област Пазарджик.

#6 Иван в Четвъртък, 01 март 2012 10:17

До 2015 тези хора какви пачки ще направят, че ще си уредят живота и на децата си и много им дреме дали ще ги изберът пак или не. Никой не ,,драпа,, за власта, че милее за града, а от ЦЪРВУЛАН да си оправи дереджето .Ама така е ,като никой не им търси сметка на тези, които са избрани от хората ,ама ние не сме хора ... ето ГЪРЦИЯ

#5 в Четвъртък, 01 март 2012 09:19

................Прессъобщение........................ На 07.11.2011 година беше поставено началото на нов проект-"От СПА столица на Балканите да се върнем там от където сме дошли,Велинград отново три села"! Проекта ще бъде ръководен лично от Иван Лебанов-кмет на Велинград,активно подпомаган от главните специалисти в съсипване на общинска собственост-Атанаска Хрисчева,Георги Янчев,Мустафа Джамбаз,Исмет Бабучи.Със свои познания, опит и помощ по проекта са се включили и Слави Лупов в качеството си на ръководител на "Еко Лебан "ЕООД,Юлияна Ковачева управител на ОП "Спортни имоти и пазари",Муса Чолак-левия баджак и дясната ръка на кмета.Резултатите от проекта ще станат известни след 3 години но ако се съди по началото по всичко личи, че той ще бъде успешен!Оценката за проекта ще бъдед дадена от населението на Местни избори 2015!Да ни е честито!

#4 в Сряда, 29 февруари 2012 20:09

Най-голямата заслуга е на Златко Златанов лично и БХРА - приноса на Лебанов е НУЛА,от тогава нищо.Общината трябва да не бъде консуматор на превилегията ,а да разработи приоритетна програма за развитие на туристическия продукт.Крайно време е нещата да се наричат с истинските имена и да се дефинират отговорностите всекиму...

#3 в Сряда, 29 февруари 2012 17:07

Tака е, омръзна ми да се фукат управниците ,че сме СПА и имаме бани и нищо друго за града като тур .дестинация .Вече Разлог и Симитли ни изпреварват по популярност и други населени места .СПА пък и,,столица,, а защо допуснаха да стане НЕПРОХОДИМА, ЗАЩОТО НЕ МИСЛЯТ ЗА ГРАДА ,А ЗА СЕБЕ СИ

#2 в Сряда, 29 февруари 2012 15:12

От 3 села към едно голямо заСПАло СЕЛО на Балканите.......... Голяма скръб е тук: бедна община, алчни политици - бизнесмени, мизерни доходи, скапана инфраструктура и т.н.

#1 в Сряда, 29 февруари 2012 13:18

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени