Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успехи на ПГИТ

20 декември 2010, Понеделник | 23:29 | образование

Поредни успехи на ПГИТ в областта на природните науки и Екология

Отличен 5.50 на  деветото Национално състезание по природни науки и екология в град Кърджали. Учениците от нашата гимназия защитиха проект на тема ”Морално-етични проблеми на екологията" и пред  ученичките от 12-ти "б" клас специалност „Мениджмънт в туризма” Мария Макавеева, Цветелина Ганчева и Мирела Стоичкова стои единствено дилемата за избор на ВУЗ. Получените сертификати и отлична оценка им предоставят тази възможност. Ръководителя на проекта  г-жа Белухова пета поредна година печели отлични резултати на националните състезания по природни науки и екология. Учениците се приемат във висшите учебни заведения с предимство. Факт са и поздравителните писма до гимназията ни за тези постижения от ръководствата на вузовете.

От 11-ти до 13-ти ноември 2010 година в гр. Ловеч се проведе национална конференция по биология на тема “Преподаването по биология-европейски приоритет”. Акцентувани бяха ключови компетентности и иновации в обучението. Представените доклади от академичните среди на БАН, СУ, МОН създадоха атмосфера на задълбочен и полезен анализ на труда на българския биолог, химик и физик. На форума присъстваше лично и старши експертът по природни науки  г-жа Весела Димитрова. Подготвеният доклад от г-жа Белухова и г-жа Папанова за природосъобразния начин на живот и формирането на биологичното познание и презентация  бяха изслушани с подобаващ интерес. С проект на тема: „Учим за природата с любов!" учениците от гимназията ще участват през април 2011 год. в Копенхаген на международния фестивал Science on stage (наука на сцената). Бернардин Еркек от 10-ти "а" клас, специалност „Оперативно счетоводство” получи стипендия по проект „1000 стипендии” за 2010 година за постигнати най-добри резултати на олимпиадите по биология и химия.

През новата уч. година нашето направление разполага с нов кабинет по биология с модерна визия и възможности за интерактивно обучение.

Снежана Похлупкова
Помощник Директор по учебната дейност

 

Коментари

Bravo!!!

#1 koko в Неделя, 26 декември 2010 20:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени