Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край

14 април 2016, Четвъртък | 16:21 | прессъобщение

Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край

В програма Великден тази година е предвидена нова инициатива. “Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край” ще събере майстори и начинаещи, за да рисуват яйца на 30-ти април - Велика събота от 11:00ч. до 13:00 ч. на централния площад „Николай Гяуров“.  

Целта на инициативата е повече хора да се докоснат до местната техника за рисуване на яйцата с восък и писалка. Основни организатори са  Община Велинград, вестник “Темпо”, Исторически музей и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Всеки желаещ ще може да се включи и така ще популяризираме една изключително ценна наша традиция, която е оцеляла години наред и заслужава да бъде продължена. За да добавим повече колорит и българско, организаторите призовават всички присъстващи да бъдат облечени с традиционни носии или само елемент от тях като акцент за празничност и български дух, защото знаем, че в много велинградски къщи се пазят облекла, останали от баби, дядовци,майки и бащи.

В навечерието на Великден централният площад на Велинград ще се превърне в голяма работилница за писане на великденски яйца. А великденското яйце, което всеки сам ще направи, ще остане като хубав спомен от Велинград и първото Голямо писане на великденски яйца. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени