Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Оздравителен план за центровете от семеен тип

02 март 2016, Сряда | 15:38 | прессъобщение

Община Велинград с оздравителен план за центровете за настаняване от семеен тип

При извършени проверки и всекидневни посещения на центровете за настаняване от семеен тип са установени нарушения. Не е осигурен пропусквателен режим, с което се нарушава методиката на управление на ЦНСТ, липсва план за работа с децата, няма представени изготвени вътрешни правила за работа пред кмета на Община Велинград. На лице са предписания и от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и Държавна агенция „Закрила на детето“.

Във връзка с възникналите нарушения и написаните предписания Община Велинград предприема незабвни оздравителни мерки за създадената ситуация. Поради непритежание на необходимата квалификация и опит за заемане на тази длъжност- директорът на ЦНСТДМУ е освободен, в най- кратък срок ще бъде поставено и осигурено видеонаблюдение и назначаване на пазачи. Друга оздравителна мярка е промени в щатното разписание- длъжността „възпитател“ е заменена с длъжността „трудотерапевт“, който ще работи с децата в събота и неделя, когато те не посещават дневния център и училище, като по този начин ще се осигури адекватна терапия за тях. Ще бъдат предприети мерки за обезопасяване на прозорците, които представляват пряка опасност за живота и здравето на децата. В най-кратки срокове ще се сформира комисия, която заедно с представители на фирмата строител да установи причините за некачествените ремонтни дейности.

Коментари

napravete proverka i v drugoto CNSTDM, tam e o6te po-stra6no, pensionerite caruvat, a direktorkata mnogo si e povqrvala, 4e e nezamenima.............

#1 моника в Четвъртък, 03 март 2016 13:05

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени