Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пленер "Есенни багри"

14 ноември 2013, Четвъртък | 11:44 | образование

Есенен пленер на деца

Пленер

Вече втора година и половина тече европейският проект „ Бъдете с нас и ний сме като вас “- свързан с интеграцията на деца с увреждания, на които се предоставя възможност да творят, пеят и танцуват.

Един от клубовете по проекта е клубът по изобразително изкуство, в който децата от Помощно училищеДраган Манчов" работят съвместно и на територията на школата по изобразително изкуство към ОДК.

На 07-ми ноември 2013 год. на откритата сцена в парка до хотел „Рич“, се проведе пленер. Включиха се  и деца от другите училища, работещи по проекта. Под меките и галещи лъчи на слънцето есенните багри заискряха още по-ярко. Поставената задача е есенен пейзаж. Започваме да изграждаме композицията от най-задния план – красивите меки извивки на родопските хълмове, обграждащи града. Редуват се нежни сини и зелени тонове, преливат в охра, залатисто и огнено червено, които в следващия план заискряват и върху дърветата. На най-преден план се появява и „катеричка рунтавелка“.

През двете години, в които работим, заедно с децата усвоихме много нови и интересни техники. С голяма радост забелязваме , че ги използват умело, за да изградят своите композиции.

Предстои за край  на проекта да организираме съвместна изложба с децата от школата по изобразително изкуство към ОДК, в общинската градската галерия.

Венера Ланджова-ръководител школа по изобразително изкуство към ОДК

Тамара Маргова – ръководител на клуб по изобразително изкуство по проект „ Бъдете с нас и ний сме като вас “- ПУ „ Драган Манчов“

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени