Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пленер на ученици от ПУ"Драган Манчов"

15 май 2017, Понеделник | 14:45 | прессъобщение

Пленер на ученици от ПУ"Драган Манчов"

Когато сме заедно, сме силни и можещи“- под такъв надслов Помощно училище „Драган Манчов“  събра ученици на пленер в Боров парк на 11.05, за да подготвят рисунки към Великия български празник – 24 Май, като една от дейностите по проект, финансиран от ЦОИДУЕМ. Създавайки композиции от символи и образи, след напътствия на Бранко Манушев - известен художник, ученици от ОУ „Неофит Рилски“ с ръководител Димитър Канлиев, от Школа по изобразително изкуство към ЦПЛР/ОДК, с ръководител Венера Ланджова и ПУ „Драган Манчов“ с ръководители Тамара Маргова и Мария Балабанова-Статева, изразиха своето отношение към празника 24-ти Май, към делото на братята Кирил и Методий. Госпожа Мариана  Зинкова в своето обръщение към учениците подчерта, че честването и отбелязването на този празник е дeн на почит и уважение към паметта на великите българи и мотивира учениците по най-добрия начин да изпълнят рисунките си и да участват в изложба на детска рисунка, която ще се проведе на 24-ти май в фоайето в сградата на  Общината. Примерна композиция, техниките и начините на изпълнение продемонстрира пред участниците в пленера госпожа Венера Ланджова, ръководител на школата по изобразително изкуство. Учениците заедно  твориха, споделяха идеите си, всеки по свой уникален начин създадоха своите композиции, които ще можем да видим на предстоящата изложба. Всички малки художници ще получат грамота за участие. Благодарим на учениците, техните ръководители, родители и гостите на пленера за тяхното участие и очакваме рисунките не само на  участниците в пленера, но и на всички желаещи да вземат участие в предстоящата изложба. Рисунките ще се приемат в ПУ „Драган Манчов“ до 22.05 с размер А2 /420 x 594/.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени