Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Почистват сметищата и дере Власа

23 октомври 2017, Понеделник | 15:10 | прессъобщение

Община Велинград предприе действия по почистване на нерегламентирани сметища и дере „Власа”

Община Велинград предприе превантивни мерки за почистване на дере „Власа”, където от дълги години не е извършвано такова.

С цел поддържане проводимостта на речните легла, машинно и ръчно се премахват израсналите, паднали във водното течение дървета, дънери, саморасли растения и храсти. 

По този начин се осигурява тяхната нормална проводимост, намалява се риска от наводнения в населените места, риска за живота, здравето и имуществото на жителите. Предотвратява се и нанасянето на щети по инфраструктурата в кварталите.

Община Велинград и сметопочистващата фирма „КМД-ЕООД” организираха и почистиха 9 нерегламентирани сметища на територията на Велинград. По време на акцията бяха събрани и извозени около 600 кубика строителни и битови отпадъци.
Дейностите по почистване с речното корито на р. Еленка.
За пореден път отправяме апел към гражданите да бъдат по-съвестни и отговорни към нерегламентираното изхвърляне на отпадъци сред природата. В случай, че порочната практика на изхвърлянето на отпадъците из ниви, реки, отбивки край пътищата и други природни пространства, на нарушителите ще бъдат поставяни глоби до 1000 лв.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени