Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинградчани почетоха юбилея на ген. Семерджиев

23 май 2014, Петък | 19:41 | общество

Велинградчани почетоха 90-годишния юбилей на ген. Семерджиев

90-годишният юбилей на ген. Атанас Семерджиев бе тържествено отбелязан вчера, 22-ри май, в къщата на баба Цвета. „Нашият генерал“, както го наричат велинградчани, бе щастливо обграден от близки , приятели, общественици и граждани. „Роден, за да е личен“, казва за него Михаил Алексиев в книгата си „Генерал Атанас Семерджиев“. „Човекът, с много върхове в биографията си“ бе приветстван  от кмета Лебанов, който го определи като „патриот и държавник, заложник на времето, строител-съзидател...“. Развълнувана, Диана Кехайова- председател на Общинския съвет , се обърна към генерала с думите „Това е един достоен юбилей на един достоен човек и почетен гражданин на Велинград“. От името на Националния съвет на БСП,  бе прочетен поздравителен адрес, изпратен от  Сергей Станишев: „...Благодарни сме, че има такива исторически българи като Вас...“.

Георги Янчев поздрави генерала от името на Общински съвет на БСП Велинград : „Искам да ви уверя, че няма член на БСП, няма велинградчин, който да не се гордее с Вас!“. Поздравления поднесе и Снежана Велева, директор на Исторически музей : „Вашата следа е на борец срещу фашизма, на български генерал...“,  а председателят на НЧ „Отец Паисий“ Цветан Котев  благодари на генерала за това, което е направил за развитието на културата във Велинград.

Поздрав и благодарности към ген. Семерджиев бяха отправени и от секретаря на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий“ Иван Пещерски. Малък емоционален подарък на генерала бе изпълнението на Иванка Алексиева от ДЮВИШ „Звънче“. Поздравления, много букети цветя, много топли думи и спомени, трогнаха ген. Семерджиев, който макар и в незавидно здраве, се чувстваше истински щастлив и одухотворен на своя  90-годишен юбилей.

Коментари

Да е жив и здрав още много години! :y

#1 димитър в Петък, 23 май 2014 20:25

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени