Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Почетоха паметта на войводата Иван Ботушанов

05 октомври 2010, Вторник | 15:47 | прессъобщение

Почит пред паметната плоча на Иван Ботушанов

Почит на Иван БотушановВелинградчани, представители на Дружеството ”Защита на Родопите” и Дружба ”Родина”, както и възпитаници от СОУ”В.Левски” и СОУ ”Св.св. Кирил и Методий” и Професионалната гимназия по горско стопанство ”Христо Ботев” , както и кметът на Общината Иван Лебанов с двама от заместниците си, Валентина Цветанова и Георги Янчев, се събраха днес на Кара тепе пред паметната плоча на Иван Ботушанов, за да почетат паметта на войводата и неговите съратници от Балканската война. От това място на  октомври 1912 г. четата на Иван Ботушанов, състояща се от 180 четници, се отправя за Македония като авангард на 39-ти пехотен полк, участвал в освободителната българска армия през Балканската война. Отец Стоил от Ракитово отслужи панихида в памет на загиналите, а дошлите пред мраморния паметен знак се поклониха пред подвига и саможертвата на  българския народ и поднесоха цветя. Тук беше и внукът на Иван Ботушанов-неговият съименник.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени