Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Община Велинград и горските стопанства с обща цел – поддържане на туристическите маршрути

12 май 2016, Четвъртък | 11:38 | прессъобщение

Община Велинград и горските стопанства с обща цел – поддържане на туристическите маршрути

На проведена среща между кмета на Община Велинград, служители на общинска администрация, туристически информационен център, директорите на трите горски стопанства – „Алабак“, „Юндола“, „Чепино“ и сдружение „Байкария“ бе обсъдена темата за установяване състоянието на туристическите горски маршрути- пътеки, маркировка и съоръжения по тях.

Предложени и коментирани бяха начини за съвместна работа по възстановяване на унищожени табелки, чешми, навеси, мостчета, хижи, както и ограничаването на сечта в близост до пътеките. Интересът към възстановяването и поддържането на туристическите и вело пътеки на територията в Община Велинград е всеобщ. Приоритетно усилията ще бъдат насочени към обектите в радиус от 5 км. от града. Ще се обърне специално внимание и на поддържането на чистотата. Вече е сформирана работна група, чиято основна задача е създаване на организация за инвентаризация на обектите и план за тяхното възстановяване.

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени