Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Подкрепят хотелиерите срещу добива на волфрам

21 март 2015, Събота | 09:23 | общество

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гечев получи становище от Министерството на туризма за добива на волфрам във Велинград

Министерство на туризма подкрепя хотелиерите във Велинград за позицията им срещу добива на волфрамова руда от района. Това става ясно от отговора на министър Николина Ангелкова на въпрос на народния представител от ГЕРБ Димитър Гечев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Пазарджик. Питането на Димитър Гечев бе направено след срещите му със собственици и представители на хотелиерския бизнес във Велинград, които изразиха притесненията си от негативното влияние, което ще окаже добивът на волфрам върху развитието на туризма в района и върху престижа на Велинград, обявен за "СПА-столица на Балканите" и "Зелен град за 2011г."

Нещо повече - концепция за развитие на рудододобив няма и във всички стратегически документи, които Община Велинград е приела за периода 2014г.-2020г. От отговора на министър Ангелкова става ясно, че районът има потенциал да се развие като зимен туристически център, което е заложено в проекта за зимен курорт под връх Сюткя и като дестинация за археологически, природен, ловен и риболовен туризъм, в резултат на реализацията и разработването на археологически терени и обекти. От отговора на министъра на туризма става ясно, още че 3000 жители на Велинград са заети в целогодишно в сферата на туризма, като техният брой може да се увеличи многократно, ако се разработи района. Затова и Министерството на туризма се обяви срещу концесията за добив на руда с волфрам.

                                                                                                      информация от Радио "Фокус"

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени