Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Подкрепа за стратегия за развитието на футбола

03 август 2016, Сряда | 20:12 | прессъобщение

Пълна подкрепа за предложената от кмета Коев стратегия за развитието на футбола

На извънредно заседание на футболен клуб „Чепинец” в голямата зала на община Велинград беше решено футболният клуб да стартира в Югозападната лига и през новият футболен сезон. Срещата се проведе по инициатива на председателя на клуба д-р Костадин Коев, като в нея взеха участие деятели и фенове на отбора.

Първи думата взе градоначалникът и президент на футболния клуб- д-р Костадин Коев.

„ Управителният съвет и ръководството на община Велинград заставаме зад развитието на детско-юношеския спорт, но мъжки отбор на Чепинец трябва да има. За мъжкия футбол няма да има нулева година. В началото ще ни бъде трудно, защото сезонът за подготовка доста напредна, но въпреки това имаме капацитет да направим макар и кратка подготовка и да стартираме във „В" група. Остават две седмици до началото на първенството. Имаме възможност за това време да съберем отбор. Всички трябва да бъдат спокойни, че „Чепинец” ще има, имало го е и пак ще го има. Идеята и амбицията ни е с местни момчета да се поддържа един отбор от наши таланти, а не да плащаме на външни играчи, както е било досега. Ангажиментът на Община Велинград за поддържането на отбора както и досега остава, но при ясни правила и строга финансова отчетност. Всяка една възможност за намиране на спонсор ще бъде използвана и търсена за напред.“

На срещата присъстваха членове на Управителния съвет на клуба, сред които Виктор Йовчев, Спас Иванов-председател на областния съвет на Българския футболен съюз, заместник-кметът на община Велинград Сергей Кичиков и Красимир Узунов. Срещата беше уважена и от и почетният гражданин на Велинград Борис Чолев, като той заяви пред всички- „Футбол е имало във Велинград и пак ще има. Това, което новото ръководство на общината и кметът ни предлагат е правилното решение за футбола в нашият град.“ Повече от час продължи срещата на Управителния съвет на футболен клуб „Чепинец” с деятели и фенове на спорта. Взеха се важни и оперативни решения. Първата тренировка на Чепинец се проведе  на 1 август от 09:30 часа на градския стадион във Велинград, където бе представен и новият играещ старши треньор на ФК „Чепинец” Николай Байрaков.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени