Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поетична вечер с Пейо Пеев

05 октомври 2015, Понеделник | 20:27 | култура

Представяне на "Насаме с думите" на Пейо Пеев

На 2-ри октомври, петък, в малката зала на НЧ „Васил Левски“  бе представена новата книга на Пейо Пеев- „Насаме със себе си“.

Пейо Пеев е роден на 17.02.1935г. във Велинград. Средно образование завьршва в родния си град, а висше -в СУ „Климент Охридски” -София със специалност биология и е доктор на биологическите науки.  От 1970г. се премества в Завод за ензими – Ботевград, където и до днес живее, работи и твори поезия. Членува в Националния съюз на независимите български писатели и е председател на литературен клуб “Стамен Панчев” в Ботевград.

Поетичната среща мина изключително задушевно, с „духовните хора“, както ги нарече творецът. Топло и затрогващо прозвучаха думите му:

„ …Тази среща е празник за мен, защото се срещам с хората…

Каменчани, дай да  ви прегърна! Жаден съм за вашата топлина!“

Литературният критик Марин Кадиев, когото водещият Александър Кочев нарече „Живо народно кандило“, представи поетичните творения на Пейо Пеев и им даде много висока оценка:

„…Пейо Пеев е фин и изящен лирик…един от големите поети на съвременна България…тук е неговото духовно битие, тук е неговият свят…Цяла Каменица, цял Велинград, той превръща в една поетична планета…“

Част от стиховете на поета прозвучаха в изпълнение на Ани Шопова, а цветята и милите думи, отправени към Пейо Пеев от неговите съграждани, бяха трогателен завършек на поетичната вечер. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени